Nie ma dobrej biesiady bez miłej pogawędki ani miłej pogawędki bez dobrego poczęstunku. Autorka, pomna tej staropolskiej zasady, snuje barwne o...
"750 tradycyjnych polskich potraw" to prezentacja najbardziej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Na...
Untitled documentW tomie Jajka i sery znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych. Kanon trady...
Złe miłego następstwa – kac, kociokwik, katzenjammer, glątwa – zjawisko ośmieszane w literaturze, lekceważone przez encyklopedystów nie zas...
750 tradycyjnych polskich potraw? to prezentacja najbardziej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nas...
Untitled documentW tomie Jajka i sery znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych. Kanon trady...
Prawdziwa kuchnia polska to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, oficjalnej i regional...
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej†prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez ...
W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki świetnie wszystkim znane m.in. barszcz biały, krupnik czy ogórkowa, jak i te nieco zapomniane, np....
Untitled documentW tomie Makarony, pierogi i naleśniki, poza tytułowymi daniami, znalazły także receptury m.in. na znakomite zapiekanki, placki, k...
Od wieków kuchnia polska kochała przyprawy; nie bez powodu mówiono "pieprzno i szafranno, moja mościa panno". (…) Dawniej nazywano je "aroma" lu...
Prawdziwa kuchnia polska to dzieło wyjątkowe. Stanowi doskonałe kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej†i re...
Untitled documentW tomie Zupy znalazły się zarówno polewki świetnie wszystkim znane m.in. barszcz biały, krupnik czy ogórkowa, jak i te nieco za...
Untitled documentW tomie Warzywa znalazły się receptury na znakomite dania z ziemniaków, buraków, marchewki, fasoli, kapusty, pietruszki i wielu i...
Polowano u nas od zarania dziejów: polowali królowie i magnaci, rycerstwo i szlachta, a także niższe stany. Współczesnego myśliwego także cies...
Untitled documentW tomie Zupy znalazły się zarówno polewki świetnie wszystkim znane m.in. barszcz biały, krupnik czy ogórkowa, jak i te nieco za...
Untitled documentW tomie Makarony, pierogi i naleśniki, poza tytułowymi daniami, znalazły także receptury m.in. na znakomite zapiekanki, placki, k...
Nie ma dobrej biesiady bez miłej pogawędki ani miłej pogawędki bez dobrego poczęstunku. Autorka, pomna tej staropolskiej zasady, snuje barwne opo...
„Już w epoce kamiennej ludzie zorientowali się, że rośliny nie tylko urozmaicają jedzenie, ale korzystnie działają na zdrowie. Dzięki instyn...
Untitled documentW tomie Zupy znalazły się zarówno polewki świetnie wszystkim znane m.in. barszcz biały, krupnik czy ogórkowa, jak i te nieco za...
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej†prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane prze...
Untitled documentW tomie Jajka i sery znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych. Kanon trady...