Cena: 44.25 zł
Sklep: lideria.pl
Kup teraz Inżynieria procesowa i aparatura przem.spoż. za 44.25 zł w księgarni lideria.pl
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępują...
zobacz więcej informacji
Cena: 44.25 zł
Sklep: lideria.pl
Kup teraz Inżynieria procesowa i aparatura przem.spoż. za 44.25 zł w księgarni lideria.pl
Wydawca: WNT Sp. z o.o. Wydawnictwo
Kategoria: Ebooki i Audiobooki / Nauki ścisłe, przyrodnicze i technika
ISBN: 845b9a51f0bda42eb77a9158d91b7a04
Waga: b/d kg
Rok wydania: b/d
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym. Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym. Podręcznik przeznaczony jest dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujących się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla uczniów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności.
KUP TERAZ