Cena: 79.49 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz Chemia żywnoÅ›ci Tom 1 za 79.49 zł w księgarni madbooks.pl
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych...
zobacz więcej informacji
Cena: 79.49 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz Chemia żywnoÅ›ci Tom 1 za 79.49 zł w księgarni madbooks.pl
Wydawca: brak danych
Kategoria: Podręczniki/Akademickie
ISBN: 9788301196257
Waga: 0.7600 kg
Rok wydania: 2018
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 1 opisano:
-         zakres i rolę chemii żywności;
-         budowę surowców i produktów żywnościowych;
-         udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych;
-         występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych;
-         interakcje składników żywności;
-         składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.
Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
KUP TERAZ