Cena: 79.49 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz Chemia żywnoÅ›ci Tom 2 za 79.49 zł w księgarni madbooks.pl
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych...
zobacz więcej informacji
Cena: 79.49 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz Chemia żywnoÅ›ci Tom 2 za 79.49 zł w księgarni madbooks.pl
Wydawca: brak danych
Kategoria: Podręczniki/Akademickie
ISBN: 9788301196264
Waga: 0.5900 kg
Rok wydania: 2019
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 2 opisano:
-Â Â Â Â Â Â Â Â Â witaminy;
-Â Â Â Â Â Â Â Â Â rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;Â
-         nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
-         alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
-         toksyny surowców żywnościowych;
-         dodatki do żywności i suplementy diety;
-         analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.
Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
KUP TERAZ