Cena: 58.49 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz SporzÄ…dzanie potraw i napojów. Kwalifikacja hgt. 02 / tg. 07. PodrÄ™cznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usÅ‚ug gastronomicznych. SzkoÅ‚y ponadgim za 58.49 zł w księgarni madbooks.pl
Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach kucharz ...
zobacz więcej informacji
Cena: 58.49 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz SporzÄ…dzanie potraw i napojów. Kwalifikacja hgt. 02 / tg. 07. PodrÄ™cznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usÅ‚ug gastronomicznych. SzkoÅ‚y ponadgim za 58.49 zł w księgarni madbooks.pl
Wydawca: brak danych
Kategoria: Podręczniki/Dla szkół pomaturalnych i policealnych
ISBN: 9788302173608
Waga: 0.9600 kg
Rok wydania: 2018
Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych w pełni pokrywa również materiał do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) do podstawy programowej 2019.
W podręczniku skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego wykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
KUP TERAZ