Cena: 70.97 zł
Sklep: selkar.pl
Kup teraz Organizacja żywienia i usÅ‚ug gastronomicznych. Kwalifikacja tg. 16. PodrÄ™cznik do nauki zawodu techn za 70.97 zł w księgarni selkar.pl
Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono...
zobacz więcej informacji
Cena: 70.97 zł
Sklep: selkar.pl
Kup teraz Organizacja żywienia i usÅ‚ug gastronomicznych. Kwalifikacja tg. 16. PodrÄ™cznik do nauki zawodu techn za 70.97 zł w księgarni selkar.pl
Wydawca: 28284
Kategoria: bez kategorii
ISBN: 9788302181931
Waga: b/d kg
Rok wydania: 2019
Znane i lubiane autorki ponownie wprowadzają w tajniki utrzymania zdrowia przez właściwą dietę i odpowiedni tryb życia. W podręczniku omówiono zagadnienia dotyczące zasad żywienia człowieka, przede wszystkim wartości odżywcze poszczególnych składników pożywienia oraz normy i zalecenia dietetyków. Duży nacisk położono na profilaktykę chorób niezakaźnych, w tym dietozależnych. Publikacja zawiera najnowsze piramidy żywieniowe, opublikowane w 2017 r.Autorki poruszają też tematy związane z higieną i bezpieczeństwem organizacji żywności. Nie obawiają się komentować obecnych trendów żywieniowych, dzięki czemu książka staje się aktualnym przewodnikiem po zdrowym stylu życia.Podręcznik zawiera dużo pytań i poleceń, które pozwalają sprawdzić poziom wiedzy uczniów i zmuszają ich do aktywnego poszukiwania informacji, a czasem krytycznego spojrzenia na własne nawyki żywieniowe.Na końcu publikacji znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Prezentuje kluczową terminologię naukową stosowaną w nauce o żywieniu, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Zawiera też wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych z tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki.
KUP TERAZ