Cena: 39.50 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz Magia gotowania naturalna historia transformacji za 39.50 zł w księgarni madbooks.pl
Bestsellerowa książka, która zainspirowała Netflix do stworzenia serialu „W kuchni†W dzisiejszym świecie coraz mniej ludzi pośw...
zobacz więcej informacji
Cena: 39.50 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz Magia gotowania naturalna historia transformacji za 39.50 zł w księgarni madbooks.pl
Wydawca: brak danych
Kategoria: Poradniki i przewodniki/Książki kucharskie i przepisy
ISBN: 9788365601322
Waga: 0.7600 kg
Rok wydania: 2018
Bestsellerowa książka, która zainspirowaÅ‚a Netflix do stworzenia serialu „W kuchniâ€
W dzisiejszym świecie coraz mniej ludzi poświęca czas na przygotowywanie posiłków. Mimo tego liczne programy kulinarne cieszą się ogromną popularnością, a zawodowi kucharze stają się celebrytami na miarę słynnych sportowców czy aktorów. Na czym polega magia gotowania, która nas przyciąga? Odpowiedź znajdziesz w Magii gotowania.
Słynny aktywista i dziennikarz, Michael Pollan, zabiera cię w inspirującą podróż przez lata, kontynenty i żywioły, aby udowodnić ci, że gotowanie jest jedną z najciekawszych i najwartościowszych czynności, jaką możesz wykonywać.
Książka dzieli się na cztery części, z których każda dotyczy jednej z wielkich transformacji, które nazywamy gotowaniem. Odpowiadają one czterem żywiołom: ogniowi, wodzie, powietrzu i ziemi. To doskonała opowieść na temat natury pracy, tradycji i rytuałów rytmu codziennego życia, dzieleniu się i dawaniu najbliższym tego, co najważniejsze.
__
O autorze
Michael Pollan – aktywista, dziennikarz specjalizujÄ…cy siÄ™ w tematyce żywienia i produkcji żywnoÅ›ci. Autor siedmiu bestsellerów „The New York Timesâ€., m.in. Jak jeść. Przewodnik konsumenta oraz W obronie jedzenia. Manifest wszystkożerców. W 2010 magazyn „TIME†umieÅ›ciÅ‚ go na liÅ›cie stu najbardziej wpÅ‚ywowych ludzi na Å›wiecie. W 2016 roku platforma Netflix opublikowaÅ‚a cztery odcinki programu dokumentalnego na podstawie książki Magia gotowania. Naturalna historia transformacji.
KUP TERAZ