Cena: 29.31 zł
Sklep: nieprzeczytane.pl
Kup teraz Sztuka fermentacji | za 29.31 zł w księgarni nieprzeczytane.pl
Światowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych – teraz w nowym wydaniu! Ponad 600 stron unikalnej, gro...
zobacz więcej informacji
Cena: 29.31 zł
Sklep: nieprzeczytane.pl
Kup teraz Sztuka fermentacji | za 29.31 zł w księgarni nieprzeczytane.pl
Wydawca: VIVANTE
Kategoria: Kuchnia, diety, gotowanie/Potrawy, napoje, żywność
ISBN: 9788366234888
Waga: 0.8500 kg
Rok wydania: b/d
Åšwiatowy bestseller i zdobywca prestiżowych nagród dla najlepszych książek kulinarnych – teraz w nowym wydaniu! Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosÅ‚ownie każdÄ… jadalnÄ… roÅ›linÄ™. Sprawdzone przepisy z caÅ‚ego Å›wiata na niezwykle zdrowÄ… kombuchÄ™ (czyli fermentowanÄ… herbatÄ™), pastÄ™ miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminÄ™ K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i miÄ™so. JeÅ›li nigdy nie próbowaÅ‚eÅ› kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu Å›wietnÄ… okazjÄ™. Z Sandorem Katzem kiszenie staje siÄ™ dziecinnie proste, a inspirujÄ…ce przepisy i metody fermentacji rozbudzajÄ… apetyt na wiÄ™cej. Z tej opasÅ‚ej ksiÄ™gi dowiesz siÄ™ także, jakie korzyÅ›ci zdrowotne pÅ‚ynÄ… z jedzenia fermentowanej żywnoÅ›ci, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać Å›rodowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystÄ™pnie wyjaÅ›nia, jakich bÅ‚Ä™dów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudnoÅ›ci, które mogÄ… napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywnoÅ›ci. Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji! ___ „Ważne jest, by zrozumieć że fermentacja jest naturalnym fenomenem o zasiÄ™gu znacznie szerszym niż praktyki kulinarne. Komórki w naszym ciele majÄ… zdolność fermentacji. Innymi sÅ‚owy, ludzie nie wymyÅ›lili lub stworzyli fermentacji; bardziej prawdziwe jest twierdzenie, że fermentacja stworzyÅ‚a nasâ€. – Sandor Ellix Katz
KUP TERAZ