Cena: 24.73 zł
Sklep: zdrowepodejscie.pl
Kup teraz Jedz zielone za 24.73 zł w księgarni zdrowepodejscie.pl
Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków. Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy ...
zobacz więcej informacji
Cena: 24.73 zł
Sklep: zdrowepodejscie.pl
Kup teraz Jedz zielone za 24.73 zł w księgarni zdrowepodejscie.pl
Wydawca: M wydawnictwo
Kategoria: Diety
ISBN: 9788380212206
Waga: b/d kg
Rok wydania: b/d
Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków. Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidÅ‚owe nawyki żywieniowe, gdzie podstawÄ™ naszej piramidy pokarmowej stanowiÄ… warzywa i owoce. CzÄ™sto traktujemy je jako niesmaczny dodatek do daÅ„ na widok którego wiele osób, a zwÅ‚aszcza dzieci, ma „alergiÄ™â€. Jedzenie warzyw kojarzymy też zwykle z dietami odchudzajÄ…cymi, ale ich dobroczynne dziaÅ‚anie na caÅ‚y organizm ma dużo wiÄ™ksze „pole rażeniaâ€. Substancje w nich zawarte odżywiajÄ… nasze ciaÅ‚o, wzmacniajÄ… odporność, zapobiegajÄ… i chroniÄ… w sposób naturalny przed wieloma chorobami, a nawet leczÄ…. I tak likopen w pomidorach poprawia odporność i redukuje stan zapalny. Warzywa zawierajÄ…ce skrobiÄ™ chroniÄ… przed rakiem przewodu pokarmowego. Jedzenie roÅ›lin z rodziny krzyżowych - brokułów, brukselki, kalafiora czy rzeżuchy, chroni nie tylko przed nowotworami, ale również ma pozytywny wpÅ‚yw na mózg, wzrok, Å‚agodzi alergiczne zapalenie dróg oddechowych. PomagajÄ… one przy cukrzycy typu 2, a nawet sÄ… przydatne w leczeniu autyzmu. DziÄ™ki warzywom w naszej diecie zmniejszamy ryzyko rozwoju chorób serca, udaru oraz nadciÅ›nienia tÄ™tniczego. Hanna StoliÅ„ska-Fiedorowicz obala mity o zielonych warzywach i udowadnia, że mogÄ… na staÅ‚e zagoÅ›cić w naszym menu jako smaczne i niecodzienne dania. Z książki dowiemy siÄ™ jakie warzywa spożywać w poszczególnych miesiÄ…cach roku. Jak je przechowywać i przygotowywać, by wydobyć jak najwiÄ™cej z ich zdrowotnego potencjaÅ‚u. Autorka pokazuje również, w jaki sposób wprowadzić je do swojej diety w celu poprawy samopoczucia oraz zapobiegania poważniejszym dolegliwoÅ›ciom w przyszÅ‚oÅ›ci. Ostrzega również, kiedy spożywanie niektórych roÅ›lin może osÅ‚abiać lub wzmacniać dziaÅ‚anie przyjmowanych przez nas leków. Paula KraÅ›niewska w blisko 90 przepisach pokazuje, że zielone warzywa i przyprawy mogÄ… przybrać postać smakowitych i sycÄ…cych daÅ„. PrzeÅ‚amuje stereotypy zwiÄ…zane z ich wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ciami, smakiem i wyniesionym z domu rodzinnego sposobem przyrzÄ…dzania.
KUP TERAZ