Cena: 10.26 zł
Sklep: nieprzeczytane.pl
Kup teraz Ciasta wielkanocne | za 10.26 zł w księgarni nieprzeczytane.pl
zebrała i ułozyła Pani ElżbietaTowarzystwo Wydawnicze BLUSZCZWarszawa 1929 r.Reprint oryginału wydanego w 1929 roku. Ponad 100 prostych, tradycyj...
zobacz więcej informacji
Cena: 10.26 zł
Sklep: nieprzeczytane.pl
Kup teraz Ciasta wielkanocne | za 10.26 zł w księgarni nieprzeczytane.pl
Wydawca: Graf_ika
Kategoria: Oferta produktowa/Kuchnia, diety, gotowanie
ISBN: 9788394352233
Waga: 0.1000 kg
Rok wydania: b/d
zebraÅ‚a i uÅ‚ozyÅ‚a Pani ElżbietaTowarzystwo Wydawnicze BLUSZCZWarszawa 1929 r.Reprint oryginaÅ‚u wydanego w 1929 roku. Ponad 100 prostych, tradycyjnych przepisów na domowe wypieki: Baby, Torty i Mazurki. Wydanie broszurowe. Warszawa 2016SPIS TREÅšCI:OGÓLNE UWAGI O CIASTACH WIELKANOCNYCHI. BABY 71. Baba Å‚atwa, a smaczna 72. Baba szafranowa 83. Baba parzona 84. Baba rodzynkowa 95. Baba tarta 96. Baba migdaÅ‚owa, drożdżowa 107. Baba czekoladowa, drożdżowa 108. Baba petynetowa 109. Baba chlebowa 1110. Baba czekoladowa 1111. Baba piaskowa 1112. Baba cytrynowa 1213. Baba makowa 1214. Baba migdaÅ‚owa 1215. Baba z rożna (Baumkuch, SÄ™kacz) 13II. PLACKI 151. Placek pakowaniec 152. Placek przekÅ‚adaniec 153. Placek pomaraÅ„czowy 164. Placek z kruszonkÄ… 175. Placek drożdżowy z jabÅ‚kami 176. Placek drożdżowy z serem 177. Placek kruchy z serem 178. Placek z makiem 189. Placek z masÄ… orzechowÄ… 1810. Placek z marmeladÄ… 19III. TORTY 201. Tort wiedeÅ„ski 202. Tort piaskowy 203. Tort kruchy 204. Tort chlebowy 215. Tort chlebowy inaczej 216. Tort czekoladowy 217. Tort czekoladowy niegotowany 228. Tort wiedeÅ„ski ,,Dobosz" 229. Tort czekoladowy Å‚atwy do krajania 2210. Tort z kakao 2311. Tort kasztanowy 2312. Tort kasztanowy inaczej 2313. Tort fasolowy 2414. Tort aleksandryjski 2415. Tort orzechowy 2416. Torcik z orzechów laskowych 2517. Tort hiszpaÅ„ski 2518. Tort kawowy „Mocca" 2519. Tort migdaÅ‚owy 2620. Tort morelowy 2621. Tort makaronikowy 2722. Tort pomaraÅ„czowy 2723. Torcik migdaÅ‚owy na opÅ‚atkach 2724. Tort niegotowany 28IV. MAZURKI SKROMNE 291. Mazurek oszczÄ™dny 292. Mazurek bakaliowy na biaÅ‚kach 293. Mazurek migdaÅ‚owy na biaÅ‚kach 294. Mazurek orzechowy na biaÅ‚kach 295. Mazurek orzechowy inaczej 306. Mazurek cytrynowy 307. Mazurek pomaraÅ„czowy 308. Mazurek królewski 309. Mazurek czekoladowy, pospolity 3110. Mazurek Å›mietankowy 3111. Mazurek drożdżowy, pospolity 3112. Mazurek w zimnej wodzie podchodzÄ…cy 3213. Mazurek makowy 3214. Mazurek z prażonych migdałów 3215. Mazurek cygaÅ„ski 3216. Mazurek różany 33MAZURKI WYKWINTNIEJSZE 3317. Mazurek czekoladowy gotowany 3318. Mazurek „DzieÅ„ i noc" 3319. Mazurek orzechowy na miodzie 3420. Mazurek prababek (nie pieczony i nie gotowany) 3421. Mazurek pomaraÅ„czowy 3422. Mazurek makaronikowy z różą 3523. Mazurek morelowy 3524. Mazurek z gotowanych żółtek 3525. Mazurek migdaÅ‚owy kruchy 3526. Mazurek rodzynkowy kruchy 3627. Mazurek bakaliowy 3628. Mazurek orzechowo-czekoladowo-jabÅ‚eczny 3629. Mazurek „Toinon" 3730. Mazurek „Duchesse" 37LUKRY, POMADKI I MASY DO PRZEKÅADANIA CIAST 381. Lukier na biaÅ‚kach 382. Lukier pomadkowy 393. Lukier czekoladowy 394. Lukier przezroczysty 395. Lukier kawowy 396. Masa migdaÅ‚owa 407. Masa kawowa ,,Mocca" 408. Masa czekoladowa 409. Masa orzechowa 4010. Masa ponczowa 4111. Krem orzechowy 41   Â
KUP TERAZ