Kalendarz miesięczny- piękne zdjęcia przyrody w różnych porach roku- porady na temat prac na działce i prowadzenia ogrodu biodynamicznegoz infor...
Pszczelarstwo na Białostocczyźnie to publikacja wydana pół wieku temu. Jest komunikatywnie napisana, doskonale się ją czyta, a zawartą w niej w...
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profes...
Numer 3 Kwartalnika „Wieś i Rolnictwo†jest numerem anglojęzycznym poświęconym problemom osób starszych, mieszkających na terenach wiejskich...
Spis treści [Contents]Wojciech Józwiak, Zofia Mirkowska, Wojciech Ziętara: Duże gospodarstwa rolne w krajach UE o różnym poziomie rozwoju gospo...
Boczniak, jako smaczny grzyb jadalny, jest w Polsce coraz bardziej popularny zarówno wśród konsumentów, jak i producentów, w uprawie amatorskiej,...
Książka dopuszczona do użytku szkolnego przez Ministerstwo Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Podręcznik zawiera następujące zagadnienia: ...
W numerze [Contents]Artykuły [Articles]Jerzy Bański: Zmiany własnościowe użytków rolnych w wybranych krajach Europy Środkowej [Ownership Change...
Najdłużej wydawany na rynku księgarskim!Polski kalendarz biodynamiczny!Nasz kalendarz ma już 24 lat!A w nim wiadomości na temat:- wpływu Księż...
Nowy podręcznik współautorów Produkcji roślinnej, lubianej i od lat stosowanej, jednak pisanej jeszcze do starej podstawy programowej. Nowa publ...
W książce przybliżono nieomawiane dotychczas w doktrynie opłaty i inne należności ustalane lub pobierane przez organy urzędowej kontroli żywno...
Ustawa o podatku rolnym może rodzić problemy interpretacyjne z powodu jej licznych nowelizacji. Autorzy poddają analizie wszystkie istotne problemy...
Najdłużej wydawany na rynku księgarskim!Polski kalendarz biodynamiczny, w przystępny sposób tłumaczy zasady biodynamicznej uprawy roślin, któr...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie „cukiernik†w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach poli...
Nowe wydanie uzupełnione i poprawione. W treści: Ekonomiczne aspekty produkcji pieczarek Producent pieczarek jako przedsiębiorca Produkcja pieczare...
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierz...
Jednym z warunków uzyskiwania wysokich i dobrej jakości plonów roślin warzywnych jest umożliwienie im wzrostu w środowisku wolnym od chwastów. ...
„Wieś i Rolnictwo" to interdyscyplinarne czasopismo naukowe, poświęcone badaniom obszarów wiejskich, założone w 1973 r. Celem czasopisma jest ...