Cena: 37.75 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz Technologie produkcji cukierniczej PodrÄ™cznik Część 1 za 37.75 zł w księgarni madbooks.pl
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie „cukiernik†w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach poli...
zobacz więcej informacji
Cena: 37.75 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz Technologie produkcji cukierniczej PodrÄ™cznik Część 1 za 37.75 zł w księgarni madbooks.pl
Wydawca: brak danych
Kategoria: Książki naukowe i popularnonaukowe/Rolnictwo i leśnictwo
ISBN: 9788302141157
Waga: 0.4300 kg
Rok wydania: 2013
PodrÄ™cznik przeznaczony dla uczniów i sÅ‚uchaczy ksztaÅ‚cÄ…cych siÄ™ w zawodzie „cukiernik†w zasadniczych szkoÅ‚ach zawodowych i szkoÅ‚ach policealnych.MateriaÅ‚ pozwala uczniom i przyszÅ‚ym pracownikom zakÅ‚adów cukierniczych zdobyć aktualnÄ… wiedzÄ™ dotyczÄ…cÄ…:– znaczenia i roli żywnoÅ›ci w żywieniu czÅ‚owieka;– procesów zachodzÄ…cych w produktach spożywczych i metod ich utrwalania; – opakowaÅ„ żywnoÅ›ci, ze szczególnym uwzglÄ™dnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich; – organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzglÄ™dnieniem systemu HACCP;– normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej; – charakterystyki surowców cukierniczych; – charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich.W książce uwzglÄ™dniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiÄ…zania technologiczne oraz obowiÄ…zujÄ…ce przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglÄ…dowe uÅ‚atwiajÄ… zrozumienie opisanych czynnoÅ›ci oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.PodrÄ™cznik opracowano zgodnie z aktualnÄ… podstawÄ… programowÄ… i programem nauczania. UwzglÄ™dniono standardy wymagaÅ„ egzaminacyjnych potwierdzajÄ…cych kwalifikacje zawodowe dla zawodu „cukiernikâ€.
KUP TERAZ