A teraz coś na łyżkę! Na początek 10 hitów – najsmaczniejsze zupy polskie i naszych sąsiadów. Zaczniemy od klasycznej kartoflanki, następni...
Wyśmienite propozycje 365 zup: od odświeżającego gazpacho w letnie dni do duszonego na wolnym ogniu mięsa z warzywami zimą, poprzezdelikatny ros...
"Nigella Gryzie" to jedna z najbardziej znanych książek kulinarnych na świecie. Książka prezentuje zbiór nieskomplikowanych, orygina lnych i sma...
Książka jest kulinarną podróżą przez Półwysep Apeniński - z północy na południe, wzbogaconą obrazami włoskiej ziemi oraz wspomnieniami ...
Książka ta jest niezbędnym uzupełnieniem dla tych, którzy przyjęli zasady "wykwintnej, a przy tym zdrowej kuchni" Michela Montignac. Adresowan...
Ta książka zaprasza w niezapomnianą podróż do najsłynniejszego regionu Francji, pachnącej lawendą Prowansji, rozciągającej się od Morza Śr...
Pachnące, soczyste, zwyczajne i orientalne... Bogactwo kolorów, kształtów, poezja smaku. "Kuchnia" - to nie tylko album, to kulinarna biblia. Wszy...
Najlepszy przewodnik dla gotujących w domu! Ogromna liczba przepisów sprawia, że stanie się biblią nieodzowną w każdej kuchni.Nieważne, czy je...
Załóż rękawice ochronne i przygotuj się do wielkiego grillowania! Wszystko, zarówno świeżo złowiony pstrąg, jak pulchne kacze udka czy soczy...
Egzotyczne smakołyki. Jak z nich korzystać Kuszące, smakowicie wyglądające egzotyczne owoce i warzywa? Któż się oprze ich czarowi? W książc...
Bogactwo jarzyn, ziół i aromatycznych przypraw to wyzwanie dla każdego, kto chce poświęcić trochę czasu na przyrządzanie domowych przetworów...
Kolaż kulinarny, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzoty czne owo...
Mają Państwo przed sobą unikalną na polskim rynku publikację – kompendium wiedzy o tym, jak ujarzmić ogień i dym, by z ich pomocą przyrzą...
Chociaż dzisiaj nie ma potrzeby robienia zapasów, a sklepowe półki są pełne różnorodnych artykułów, to domowe przetwórstwo wraca do łask....
W książce znajdziesz 70 nowych i jeszcze lepszych przepisów prosto z kuchni Ani Starmach. Zaskocz swoich bliskich i w zaledwie 25 minut przygotuj...
Lubisz makarony? Ta książka zawiera ponad 100 przepisów na smakowite i proste dania z makaronu typu spaghetti, bucatini i linguine! Receptury oznac...
Nie przepadasz za gotowaniem? Kiedy poczujesz głód, odruchowo sięgasz po telefon, żeby zamówić pizzę? Uważasz się za antytalent kulinarny? ...
Annabel Langbein to jedna z najbardziej lubianych nowozelandzkich autorek książek kulinarnych oraz gwiazda międzynarodowego programu telewizyjnego....
To książka o pasji, o miłości do jedzenia i karmienia bliskich. O jedzeniu i potrawach. Poniekąd także o tych, którzy wytwarzają to, co dla ...
Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów, zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów, mocno osadzonaw historii...
To nie jest zwykła książka kucharska. Tworzy ją zbiór przepisów na dania, które rodzice mogą przyrządzić razem z dziećmi oraz zestaw zasad,...
Jak smakują ogony wołowe w pomidorach i białym winie a la rzymscy rzeźnicy? Jakie dania kryją się pod poetyckimi nazwami „cytrynowe westchni...
Czas na zakupy na targu!Ten „smakowity†poradnik pomoże czytelnikowi wybrać odpowiednie produkty na targowisku, przede wszystkim spośród sezon...
Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba...
Książka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein wprowadza w obszar tak odległej dla Europejczyków kultury, przybliżając go nam dzięki zna komitym pr...
Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze podniebienie oszalało...
Kontynuacja wspaniałych Smaków południowej Italii Marleny de Blasi. Tym razem autorka zabiera nas w podróż po północnej części Włoch. Odwied...