Cena: 82.12 zł
Sklep: zdrowepodejscie.pl
Kup teraz Drobne wypieki za 82.12 zł w księgarni zdrowepodejscie.pl
Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić ...
zobacz więcej informacji
Cena: 82.12 zł
Sklep: zdrowepodejscie.pl
Kup teraz Drobne wypieki za 82.12 zł w księgarni zdrowepodejscie.pl
Wydawca: PWN
Kategoria: Żywność
ISBN: 9788301184704
Waga: b/d kg
Rok wydania: b/d
Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie? Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania. W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.: o podziału wyrobów cukierniczych o składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych o zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu o procesu produkcji wyrobów cukierniczych o pakowania i przechowywania o analizy sensorycznej o określania wartości odżywczych o analityki wyrobów cukierniczych Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.
KUP TERAZ