Zatrzymaj się, jedz i błogosław! Garść czasu, szczypta życzliwości, dużo, dużo miłości i jeden stół – oto przepis na najpiękniejsze s...
This takes readers through the basic techniques for breadmaking and provides foolproof advice on how to make the perfect loaf. From simple, straightfo...
Carl Wedel przyjechał do Warszawy z Berlina i w 1851 roku otworzył przy ulicy Miodowej swoją pierwszą cukiernię. Emil, a później Jan Wedlowie, ...
Marzysz o zaspokojeniu apetytu na „małe co nieco†bez wyrzutów sumienia? Szukasz przepisów na pyszne i pełne aromatu klasyczne wypieki, ale pr...
The Silver Spoon, the most influential and successful Italian cookbook of the last 50 years, is now available in a brand new revised edition. Original...
Niedzielny obiad to sposób na rodzinne świętowanie. Nie zawsze się to udaje, bo jesteśmy tak zabiegani i zapracowani. Zachęcam jednak każdą r...
Trzecia książka Roberta Winckiewicza w całości poświęcona jest dziczyźnie. Dowiesz się z niej, jak postępować z tuszą, jak konserwować i ...
Dlaczego głodne są twoje emocje, a nie żołądek? Warto przyjrzeć się bliżej naszej relacji z jedzeniem. Czy jest ono jedynie paliwem, czy gośc...
Burek może być z mięsem, ze szpinakiem, świeżym serem, a w post z ziemniakami. Od spodu tłusty, w buzi gorący. Popity naturalnym jogurtem daje ...
Filled with more than 80 simple and seasonal recipes for dishes you can make in the oven Every week, Yvette van Boven develops a new oven recipe for h...
Upiecz ciasteczkowe puzzle! Dzieci uwielbiają pomagać w kuchni, wycinać i dekorować ciastka, a (co najważniejsze) jeść domowej roboty smakołyk...
One of the Guardian's TOP TEN READS for Christmas Featuring ALL the simple and delicious recipes from Jamie's CHANNEL 4 series - Quick and Easy Food ....
Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme st...
Wyrusz w małą podróż w poszukiwaniu smaków natury. Gdzie ich szukać? Oczywiście najłatwiej we własnym ogrodzie, ale warto też przejść się...
Jarmuż, czosnek, natka pietruszki, orzechy włoskie, kasza jaglana, żurawina… Co te pokarmy mają wspólnego? Wszystkie należą do superfood – ...
Książka ta może okazać się wartościowa dla wielu czytelników. Przede wszystkim dla tych, którzy dopiero zamierzają stać się witarianami i c...
Co mogą powiedzieć o historii ci, którzy gotowali w jej kluczowych momentach? Co bulgotało w garnkach, kiedy ważyły się losy świata? Co dostrz...
Kevin Aiston - prezenter telewizyjny i radiowy, artysta kabaretowy, znany z rozbawiania Polaków w talk-show "Europa da się lubić", nadawanego przez...
Po WÅ‚oszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. BÄ™dzie jak zawsze – piÄ™knie, interesujÄ…co i smacznie. WÅ...
Dlaczego jemy akurat te roÅ›liny, a nie inne? Czy warzywa i owoce zawsze byÅ‚y jadalne? SkÄ…d pochodzÄ… i jak powstajÄ… nowe odmiany? Na czym polegajÄ...
Książka + plyta DVD z 25 jednominutowymi filmami instruktażowymi Chcesz zrzucić kilka kilogramów i planujesz dietę? Zobacz przepisy na dwadzieś...
Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić ...
Po siedmiu latach realizacji programu kulinarnego ""Ewa gotuje"" postanowiłam przygotować czwartą z kolei książkę z recepturami, prezentowanymi ...
Bursting with colourful photography, Ottolenghi SIMPLE showcases Yotam’s standout dishes that will suit whatever type of cooking you find easy – w...