Cena: 51.65 zł
Sklep: profit24.pl
Kup teraz Podstawy gastronomii i technologii żywnoÅ›ci, część 2 | ZAKÅADKA GRATIS DO KAÅ»DEGO ZAMÓWIENIA za 51.65 zł w księgarni profit24.pl
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kszta...
zobacz więcej informacji
Cena: 51.65 zł
Sklep: profit24.pl
Kup teraz Podstawy gastronomii i technologii żywnoÅ›ci, część 2 | ZAKÅADKA GRATIS DO KAÅ»DEGO ZAMÓWIENIA za 51.65 zł w księgarni profit24.pl
Wydawca: WSiP
Kategoria: Nauki ścisłe i przyrodnicze/Rolnictwo i przemysł
ISBN: 9788302167829
Waga: 0.3000 kg
Rok wydania: b/d
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb. Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności. Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami. Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.
KUP TERAZ