Cena: 66.47 zł
Sklep: selkar.pl
Kup teraz Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2 przygotowywanie i wydawanie daÅ„. Kwalifikacja za 66.47 zł w księgarni selkar.pl
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i u...
zobacz więcej informacji
Cena: 66.47 zł
Sklep: selkar.pl
Kup teraz Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2 przygotowywanie i wydawanie daÅ„. Kwalifikacja za 66.47 zł w księgarni selkar.pl
Wydawca: 28284
Kategoria: bez kategorii
ISBN: 9788302183102
Waga: 0.8100 kg
Rok wydania: 2019
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2, po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia - opis produktu:Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Pozwala zapoznać się z cechami charakterystycznymi kuchni różnych regionów Polski oraz innych krajów. Liczne rysunki i zdjęcia ułatwiają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w ciekawe przepisy.Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.
KUP TERAZ