Cena: 25.53 zł
Sklep: virtualo.pl
Kup teraz Polskie miÄ™so. Jak zostaÅ‚em weganinem i przestaÅ‚em siÄ™ bać za 25.53 zł w księgarni virtualo.pl
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich waru...
zobacz więcej informacji
Cena: 25.53 zł
Sklep: virtualo.pl
Kup teraz Polskie miÄ™so. Jak zostaÅ‚em weganinem i przestaÅ‚em siÄ™ bać za 25.53 zł w księgarni virtualo.pl
Wydawca: brak danych
Kategoria: E-booki/E-historia i literatura faktu
ISBN: 9788365853912
Waga: b/d kg
Rok wydania: 2018
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
„Polskie mięso†to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.
KUP TERAZ