Cena: 32.50 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz PYSZNE CHWASTY za 32.50 zł w księgarni madbooks.pl
137 przepisów na dania z chwastów:sałatkipasty i sosyzupytarty i makaronykoktajlesłodkościkonfituryCzy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, ...
zobacz więcej informacji
Cena: 32.50 zł
Sklep: madbooks.pl
Kup teraz PYSZNE CHWASTY za 32.50 zł w księgarni madbooks.pl
Wydawca: brak danych
Kategoria: Poradniki i przewodniki/Książki kucharskie i przepisy
ISBN: 9788376423487
Waga: 0.8100 kg
Rok wydania: 2014
137 przepisów na dania z chwastów:saÅ‚atkipasty i sosyzupytarty i makaronykoktajlesÅ‚odkoÅ›cikonfituryCzy zamiast uparcie pozbywać siÄ™ chwastów, nie proÅ›ciej, przyjemniej i bardziej eko bÄ™dzie po prostu je… zjeść?Zasmakuj w twarożku z kurdybankiem, upiecz wegaÅ„skie buÅ‚eczki z komosÄ… i skosztuj spaghetti z pÄ…czkami mniszka! Dowiedz siÄ™, jak przyrzÄ…dzić nalewkÄ™ z kwiatów fioÅ‚ka, i ugotuj risotto z koniczyny!Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszÄ… być wrogimi intruzami, lecz mogÄ… stać siÄ™ skÅ‚adnikiem wyjÄ…tkowego dania!Pyszne chwasty to absolutnie niecodzienna książka kucharska. Zawiera 137 propozycji smacznych daÅ„ z roÅ›lin, których nie lubimy oglÄ…dać w naszych ogródkach – chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywajÄ…cych wiele oryginalnych smaków. „Polskie pola i ogrody kryjÄ… w sobie mnóstwo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu roÅ›liny o ciekawych smakach i wartoÅ›ciowych skÅ‚adnikach. Z fioÅ‚ka, pokrzywy, stokrotki, zebranych podczas zwykÅ‚ego spaceru, stworzymy niezwykÅ‚e dania. GorÄ…co polecam!”.Ewa Wachowicz„Natura jest niesamowita. Karmi nas, odżywia i leczy. NaÅ‚ogowo jadam pokrzywÄ™, kurdybanek i inne chwasty – czÄ™sto bÄ™dÄ™ siÄ™gaÅ‚a po przepisy z tej wyjÄ…tkowej książki”.Agnieszka MaciÄ…g, promotorka zdrowego stylu życia„BrakowaÅ‚o mi poradnika, który przeÅ‚oży na jÄ™zyk codziennego gotowania pomysÅ‚y współczesnych kucharzy, znajdujÄ…cych poezjÄ™ smaku w roÅ›linach z pobliskiej Å‚Ä…ki. PiÄ™kne zdjÄ™cia i inspirujÄ…ce przepisy sprzyjajÄ… kulinarnym eksperymentom. Tego lata jemy mlecz!”.Maryla MusidÅ‚owska, dziennikarka kulinarna Kuchnia+, Elle, In StyleMaÅ‚gorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego TrochÄ™ Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie dzikich roÅ›lin i jadalnych kwiatów. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
KUP TERAZ