Cena: 34.90 zł
Sklep: virtualo.pl
Kup teraz Ziarno za 34.90 zł w księgarni virtualo.pl
kasza jaglana i proso • siemię lniane • chia • ryż • gryka • owies pszenica • amarantus • jęczmień • komosa ryżowa ...
zobacz więcej informacji
Cena: 34.90 zł
Sklep: virtualo.pl
Kup teraz Ziarno za 34.90 zł w księgarni virtualo.pl
Wydawca: brak danych
Kategoria: E-booki/E-poradniki
ISBN: 9788376428505
Waga: b/d kg
Rok wydania: 2016
kasza jaglana i proso • siemię lniane • chia • ryż • gryka • owies
pszenica • amarantus • jęczmień • komosa ryżowa
Â
Ta książka to kolejny zbiór oryginalnych przepisów Dominiki, połączenie smaków domowej kuchni i egzotycznych podróży.
Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia.
Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne oraz chleb pełnoziarnisty.
Skosztuj pysznej czerwonej kapusty z komosą ryżową i winogronami.
Â
100 pomysłów na proste dania na bazie łatwo dostępnych produktów.
Potrawy bezmięsne, wersje bez glutenu i wegańskie.
Â
***
Nie zniknęła z pierwszą książką, wręcz przeciwnie. Idzie własną drogą, robiąc coś, co zwraca uwagę. Dominika świadomie korzysta z rynkowych nowości, takich jak superfoods, ale nie zapomina o rodzimych produktach, przede wszystkim kaszach. Jej dania są piękne, pełne kolorów i starannie dobranych smaków.
Eliza Mórawska, autorka książek i bloga White Plate
Â
W rękach Dominiki ziarna, ziarenka i nasiona odsłaniają swoje nowe oblicze i dają początek pełnym wyrazu, ciekawym, a jednocześnie nieskomplikowanym daniom, które samym swym widokiem rozbudzają apetyt.
Małgosia Minta, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Minta Eats
Â
Trudno uwierzyć, że garść ziarenek może być tak inspirująca. Ta książka aż kipi od ciekawych pomysłów. Dominika wydobywa z ziaren ukryty potencjał i z lekkością nadaje im smaczną formę. Czasem odświeża tradycyjne receptury, dodając im współczesnego twista. Czasem stawia na orientalne smaki i przenosi je na grunt rodzimy. Jest świeżo, lekko i pysznie.
Małgosia Dzięgielewska, autorka bloga Pieprz czy Wanilia
Â
Dominika Wójciak – zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef.
Autorka bloga Kulinarne Bezdroża oraz książek Warzywo i Kulinarne opowieści.
Felietonistka miesiÄ™cznika „Paniâ€. Uwielbia Å‚Ä…czyć gotowanie z dalekimi podróżami.
Jej zdolności kulinarne docenił sam Gordon Ramsay.
KUP TERAZ