Cena: 10.30 zł
Sklep: ebookpoint.pl
Kup teraz WÄ™dliny domowe. Solenie, wÄ™dzenie i marynowanie miÄ™siwa za 10.30 zł w księgarni ebookpoint.pl
Poradnik kulinarny Wędliny domowe autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem Pani Elżbieta) to jedna z...
zobacz więcej informacji
Cena: 10.30 zł
Sklep: ebookpoint.pl
Kup teraz WÄ™dliny domowe. Solenie, wÄ™dzenie i marynowanie miÄ™siwa za 10.30 zł w księgarni ebookpoint.pl
Wydawca: ebookpoint
Kategoria: bez kategorii
ISBN: 9788379504589
Waga: b/d kg
Rok wydania: b/d
Poradnik kulinarny WÄ™dliny domowe autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikujÄ…cej w miÄ™dzywojennej Polsce pod pseudonimem Pani Elżbieta) to jedna z wielu niezwykle wartoÅ›ciowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 40 przepisów na smaczne i Å‚atwe do wykonania potrawy z miÄ™sa. SÄ… to: 1. Informacje ogólne. 2. MiÄ™so peklowane (pekeflejsz). 3. WÄ™dzenie peklowanego miÄ™sa. 4. Baranina wÄ™dzona. 5. WÄ™dliny litewskie. 6. Szynki do jedzenia na surowo. 7. Szynki do gotowania. 8. PolÄ™dwice. 9. PolÄ™dwica woÅ‚owa. 10. Balerony i szynki w pÄ™cherzu. 11. KieÅ‚basy wÄ™dzone. 12. SÅ‚onina i boczki wÄ™dzone. 13. SÅ‚onina solona. 14. GÅ‚owizna. 15. Salami (na Kresach salcesonem zwane). 16. Salcesony (salami) litewskie. 17. Blutwursty. 18. Leberwursty (wÄ…trobianki na Pomorzu leberkami zwane). 19. Zylc (salceson). 20. Rolada wieprzowa. 21. Rolada z prosiÄ™cia. 22. Szynka z cielÄ™ciny. 23. KieÅ‚basy do smażenia. 24. PóÅ‚gÄ™ski litewskie. 25. PóÅ‚gÄ™ski zwijane. 26. Kaczki wÄ™dzone. 27. Udka gÄ™sie wÄ™dzone. 28. KieÅ‚basa gÄ™sia. 29. KieÅ‚basa strassburska. 30. Kiszki kaszane. 31. Kiszki czarne francuskie (Boudins noirs). 32. Kiszki z kaszki krakowskiej. 33. Kiszki ryżowe. 34. Serdelki. 35. Parówki. 36. KieÅ‚basa krakowska gotowana. 37. KieÅ‚basa krakowska wÄ™dzona. 38. WÄ™gierska sÅ‚onina. 39. SadÅ‚o wieprzowe. 40. Szmalec wieprzowy.
KUP TERAZ