Cena: 15.98 zł
Sklep: nieprzeczytane.pl
Kup teraz Ciastecznik | za 15.98 zł w księgarni nieprzeczytane.pl
Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho! zaprasza w kulinarną podróż ponajpyszniejszych wypiekach sezonowych. Wykorzystaj bogactwo produktówcha...
zobacz więcej informacji
Cena: 15.98 zł
Sklep: nieprzeczytane.pl
Kup teraz Ciastecznik | za 15.98 zł w księgarni nieprzeczytane.pl
Wydawca: MT Biznes - Laurum
Kategoria: Kuchnia, diety, gotowanie/Potrawy, napoje, żywność
ISBN: 9788380876835
Waga: 0.5200 kg
Rok wydania: b/d
Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho! zaprasza w kulinarną podróż ponajpyszniejszych wypiekach sezonowych. Wykorzystaj bogactwo produktówcharakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyćsiebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.Dzięki prostym instrukcjom i efektownym fotografiom przedstawiającym kolejne etapyprzygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić ciasta, których koloryprzyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, atakże klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.Wykorzystaj bogactwo sezonowych owoców!Wiosną daj się ponieść owocowej fantazji i spróbuj tarty z truskawkami i kremem earlgrey, makaroników poziomkowych czy lawendowej panny cotty.Latem zachwyć gości kruchymi pierogami z morelami oraz lodami pistacjowymi. A jeślizrobi się za słodko, przełam smak owocową tartą z kremem cytrynowym.Jesienią dodaj sobie energii batonikami muesli, przygotuj własne powidła śliwkowe, ana wynos upiecz zawijańce drożdżowe z rodzynkami.Zimą wprowadź się w świąteczny nastrój i przygotuj pachnący domek z piernika czykorzenny wieniec z bezy. Później zaskocz gości sorbetem szampańskim, tortem bezowym iwidowiskowymi gruszkami w karmelowej glazurze.Oprócz czterech głównych pór roku Daniel Coceancig wyróżnia także przedwiośnie orazprzedzimie – dwa przejściowe okresy, które również obfitują w wyjątkowe składniki,nadające wypiekom niepowtarzalny charakter. Pasja oraz lata eksperymentów w kuchnizaowocowały oryginalnymi przepisami, które cieszą zarówno oko, jak i podniebienie.DANIEL COCEANCIG – finalista 3. edycji Bake Off – Ale Ciacho!. Pieczenie i fotografiakulinarna to jego pasja. Z chęcią dzieli się swoimi przepisami z innymi, prowadziblog ciastecznik.pl.
KUP TERAZ