Cena: 20.95 zł
Sklep: nieprzeczytane.pl
Kup teraz Domowe wÄ™dzenie żywnoÅ›ci | za 20.95 zł w księgarni nieprzeczytane.pl
Domowa produkcja żywności, w tym wędzenie, od lat staje się coraz bardziej popularna. I choć sklepowe półki uginają się od setek wyrobów, to...
zobacz więcej informacji
Cena: 20.95 zł
Sklep: nieprzeczytane.pl
Kup teraz Domowe wÄ™dzenie żywnoÅ›ci | za 20.95 zł w księgarni nieprzeczytane.pl
Wydawca: RM Wydawnictwo
Kategoria: Kuchnia, diety, gotowanie/Potrawy, napoje, żywność
ISBN: 9788381515061
Waga: 0.4500 kg
Rok wydania: b/d
Domowa produkcja żywności, w tym wędzenie, od lat staje się coraz bardziej popularna. I choć sklepowe półki uginają się od setek wyrobów, to smak domowej szynki jest ciągle nie do pobicia. Czy trudno ją zrobić?Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów i wielu innych pyszności. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli. W książce podano przepisy na wspaniałe i zdrowe przysmaki. Wyjaśniono, jak zbudować przydomową wędzarnię. Opisano także różnice między wędzeniem na zimno i gorąco oraz omówiono kwestie związane z doborem drewna do wędzenia.Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
KUP TERAZ