Cena: 43.04 zł
Sklep: sferaduszy.pl
Kup teraz Alkohole w Polsce i na Å›wiecie. Przewodnik barmana za 43.04 zł w księgarni sferaduszy.pl
Książka „Alkohole w Polsce i na świecie – przewodnik barmana†autorstwa Macieja Zarzeckiego (założyciel Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów) ...
zobacz więcej informacji
Cena: 43.04 zł
Sklep: sferaduszy.pl
Kup teraz Alkohole w Polsce i na Å›wiecie. Przewodnik barmana za 43.04 zł w księgarni sferaduszy.pl
Wydawca: Ogólnopolska Szkoła Barmanów
Kategoria: Poradniki
ISBN: 9788393394517
Waga: b/d kg
Rok wydania: b/d
Książka „Alkohole w Polsce i na Å›wiecie – przewodnik barmana†autorstwa Macieja Zarzeckiego (zaÅ‚ożyciel Ogólnopolskiej SzkoÅ‚y Barmanów) i Åukasza Zarzeckiego (trener w Ogólnopolskiej Szkole Barmanów) to ekskluzywnie wydana, bogato ilustrowana, 360-stronicowa publikacja. Zawiera 310 ilustracji obrazujÄ…cych opisywane alkohole (zdjÄ™cia butelek, destylarni, magazynów leżakowych, aparatury destylacyjnej, poszczególnych etapów produkcji, koktajli, zdjÄ™cia historyczne, mapki ilustrujÄ…ce regiony produkcji i wiele innych). To jedyna na polskim rynku tak kompleksowa publikacja przedstawiajÄ… Å›wiat mocnych alkoholi, takich jak: wódka, wódki gatunkowe, gin, whisky (Szkocja, Irlandia, Stany Zjednoczone, Kanada, Japonia), brandy, koniak, armaniak, calvados, brandy de Jerez, likiery (dokÅ‚adny opis ponad 50 marek!), tequila, mezcal, sotol i inne. Autorzy skupili siÄ™ na ukazaniu w/w alkoholi przede wszystkim przez pryzmat polskiego rynku, opisanych jest jednak również wiele marek, które choć w Polsce nie sÄ… powszechne, to nie sposób ich pominąć ze wzglÄ™du na znaczenie na Å›wiecie i rolÄ™, jakÄ… odgrywajÄ… w klasycznej miksologii. Jeden z rozdziałów zostaÅ‚ poÅ›wiÄ™cony niszowym, regionalnym polskim producentom, którzy tworzÄ… doskonaÅ‚e, unikatowe alkohole, nawiÄ…zujÄ…ce do niezwykle bogatej tradycji polskiego gorzelnictwa. Poza napojami spirytusowymi obszerne rozdziaÅ‚y dotyczÄ… także piwa, wermutów i klasycznych koktajl. Autorzy nawiÄ…zali współpracÄ™ ze specjalistami z kilku dziedzin. RozdziaÅ‚ zatytuÅ‚owany „Historia i technologia napojów alkoholowych†napisaÅ‚a dr hab. Edyta LipiÅ„ska z ZakÅ‚adu Biotechnologii i Mikrobiologii Å»ywnoÅ›ci w SGGW w Warszawie. Wermuty opisuje MichaÅ‚ Bardel, redaktor naczelny magazynu „Czas Winaâ€, autor licznych publikacji z zakresu wiedzy o winie. Autorem rozdziaÅ‚u o piwie jest Maciej ChoÅ‚drych, zaÅ‚ożyciel firmy Piwoznawcy, konsultant branży piwowarskiej i wybitny popularyzator wiedzy o piwie w Polsce. Ostatni rozdziaÅ‚ o historii kultowych napojów mieszanych napisali RafaÅ‚ Ciesielski i Jacek WojdyÅ‚o z BarMagazyn.pl.
KUP TERAZ