W kuchni - codziennie. W medycynie ludowej - od wieków. Owoce, warzywa, zioła lecznicze, przyprawy. Sto charakterystyk, dziewięćset przepisów, ze...
Wiosna według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie to fascynująca podróż po Pięciu Smakach w towarzystwie Moniki Biblis. Tym razem Monika s...
Dziękuję za świńskie oczy to ważny głos w debacie na temat naszego stosunku do innych zwierząt. Autor nie tylko pokazuje, że zwierzęta są ni...
Z książki dowiesz się, czy maltodekstryna szkodzi. Czy glutaminian sodu, E621, odpowiedzialny jest za choroby neurodegeneracyjne mózgu, chroniczny...
Czosnek to nie tylko aromatyczna przyprawa, ale również znany od lat w medycynie ludowej środek przeciwzapalny, przeciwbólowy, przeciwbakteryjny i...
Książka jest przewodnikiem całkowicie subiektywnym – co jest jej sporym atutem. Prange-Barczyński zabiera nas tylko do tych winnic, które sam o...
Książka Zupy podstawą diety autorstwa Anny Dyk, dietetyka żywienia, nawiązuje do tzw. żywności funkcjonalnej i modnego ostatnio terminu odżywi...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej niż w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie tradycyjny polski o...
Przepyszny pamiętnik z trzech miast - egzotycznego Buenos Aires, wiecznie rozbudzonego Nowego Jorku i eleganckiego Berlina Kiedy Layne Mosler stwier...
Osteria Francescana is Italy’s most celebrated restaurant. At Osteria Francescana, chef Massimo Bottura takes inspiration from contemporary art to c...
Zależy ci na twoim zdrowiu i chcesz się lepiej odżywiać, ale gubisz się już w tych wszystkich dietach, o których słyszysz każdego dnia? Prób...
W jaki sposób możesz łatwo zmienićtradycyjne potrawy na wegańskie?Chcesz przejść na weganizm, ale boisz się utratyswoich ulubionych potraw?Jes...
BOKER TOV is Hebrew for “good day,†and is a popular name for Israeli hummus bars and coffee shops. We chose this name for our Sunday brunches at ...
Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przed...
Filled with more than 80 simple and seasonal recipes for dishes you can make in the oven Every week, Yvette van Boven develops a new oven recipe for h...
Marcin Wrona, amerykański korespondent telewizji TVN mieszka w Stanach Zjednoczonych od 2006 roku. Jego córka Maja mieszka tam od trzeciego roku ży...
Get ready to welcome friends and family back around your table by PRE-ORDERING Jamie's brand-new cookbook, TOGETHER - a joyous celebration of incredib...
To małe państwo na Półwyspie Iberyjskim, zepchnięte przez ogromną Hiszpanię na zachodni kraniec Europy, wciąż jest niezbyt dobrze znane polsk...
"Krótka historia pijaństwa" śledzi romans ludzkości z alkoholem od pradziejów aż do prohibicji, pokazując, jak na przestrzeni wieków zmieniał...
Our choices can help alleviate the most pressing issues we face today: the climate crisis, infectious and chronic diseases, human exploitation and, of...
This book is the perfect guide tocreating a taste of Span in your own home, with recipes that will appeal to all of the family. Step-by-step photograp...
Po lekturze tej książki już nikt nie spojrzy na herbatę jak na coś prozaicznego. W dobie zdrowego stylu życia i dostępności produktów z cał...
Harris's strength is in providing recipes to feed a crowd, from shareable salads to loaded, sticky-fingered flat-breads. This is vegetarian food but n...