Wędliny mogą być prawdziwym rarytasem. Warto pamiętać, że z wyjątkiem chudej szynki i polędwicy nie należą do produktów dietetycznych. Al...
Gdy byłam dzieckiem, pierwszy kęs robiłam z zamkniętymi oczami, by lepiej poczuć smak potrawy. Od zawsze uwielbiałam jeść, rozmawiać o jedzen...
Krynia GrudziÅ„ska to artystka w kuchni. ÅÄ…czy tradycjÄ™ z eksperymentem. Jest odważna i otwarta na nowoÅ›ci. Jej liczna rodzina, to prawie sami ...
Potrawy mączne są smaczne i różnorodne, a przepisów na nie jest tak wiele, że codziennie można jeść inne danie. A ponieważ amatorów kluse...
Kasze od dawna goszczÄ… na polskich stoÅ‚ach. Jednak przez pewien czas zostaÅ‚y zapomniane, a szkoda, ponieważ sÄ… bogate w mineraÅ‚y, witaminy, sÄ...
Trudno dziś sobie wyobrazić kuchnię polską bez ziemniaków. Są doskonałym i łatwym w przygotowaniu dodatkiem do potraw z mięsa i ryb, niezas...
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Małopolski. Korzystając z tych przepisów będziecie...
Ryż to podstawa diety ponad połowy ludności świata – jest pożywny, niskokaloryczny i lekkostrawny, bogaty w składniki odżywcze i witaminy. ...
Marzeniem Simonetty Agnello Hornby było zachowanie w pamięci przepisów babci Marii, skrzętnie notowanych w wyblakłym zeszyciku. Jednak im dłuże...
Jest to poradnik w jaki sposób wykonać domowym sposobem wędliny. W dobie szybkich posiłków i wędlin nie całkiem mięsnych , domowe "co nie co...