Cena: 46.80 zł
Sklep: lideria.pl
Kup teraz Technologia przetwórstwa miÄ™sa. Klasa 1-3. SzkoÅ‚a zawodowa za 46.80 zł w księgarni lideria.pl
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierz...
zobacz więcej informacji
Cena: 46.80 zł
Sklep: lideria.pl
Kup teraz Technologia przetwórstwa miÄ™sa. Klasa 1-3. SzkoÅ‚a zawodowa za 46.80 zł w księgarni lideria.pl
Wydawca: WNT
Kategoria: Podręczniki / zawodowa / klasa 3 / przedmioty zawodowe
ISBN: 9788363623197
Waga: b/d kg
Rok wydania: b/d
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.
KUP TERAZ