Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierz...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie fryzjer w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych...
Podręcznik do nauki podstaw lakiernictwa w szkołach zawodowych i warsztatach samochodowych oraz na kursach kwalifikacyjnych, a także do samodziel...
Zbiór zawiera 9 zestawów testów etapu pisemnego I i II części egzaminu zawodowego oraz odpowiednio - 9 zadań praktycznych wraz z rozwiązaniami...
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka. Poda...
Nowoczesny podręcznik adresowany do spawaczy i personelu nadzorującego prace spawalnicze oraz innych osób, zajmujących się spawalnic twem. Jest t...
Nowoczesny podręcznik do nauczania zawodu fryzjera w szkołach, z możliwością wykorzystania w indywidualnym szkoleniu w zakładach fryzjerskich or...
Książka jest pierwszą z trzech części miniserii zatytułowanej "Urządzenia elektroniczne". Omówiono w niej i zdefiniowano urządzenie elektroni...
Książka polecana uczniom klas I, II i III szkół zasadniczych, zawód: mechanik pojazdów samochodowych oraz klas II-IV liceów zawodowych o tym sa...
Publikacja opracowana zgodnie z nową podstawą programową dla zawodów: technik handlowiec, sprzedawca i technik księgarstwa do kształcenia w zakr...
Publikacja jest przeznaczona do nauczania przedmiotu ekonomika handlu. Ćwiczenia (184)zawarte w zbiorze są tematycznie połączone z poszczególny...
Książka wydana. we współpracy ze Związkiem Zakładów Doskonalenia Zawodowego kontynuuje wydanie zapowiedzianego cyklu podręczników poświęcon...
Publikacja zawiera 5 zestawów egzaminacyjnych. Każdy zestaw ma 50 zadań testowych z zakresu wymaganego dla zawodu, 20 zadań testowych z zakresu wi...
Podręcznik zawiera wiedzę z zakresu wyposażenia zakładów gastronomicznych w urządzenia do obróbki mechanicznej i cieplnej, urządzenia chłodni...
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T...
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach, do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Numer d...
Podręcznik "Podstawy Ekonomi" został napisany do programu nauczania dla zawodu tchnik ekonomista i technik handlowiec do przedmiotu podstawy ekonomi...
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zasadniczej szkoły zawodowej, zawód: dekarz, betoniarz-zbrojarz, posadzkarz, malarz-tapecia rz.iono w nim...
Podręcznik omawia i na podstawie praktycznych przykładów przybliża następujące zagadnienia z zakresu BHP: uwarunkowania prawne, zagrożenia zawo...
W rozdziale poświęconym arkuszowi kalkulacyjnemu MS Excel autor omawia podstawy wykonywania obliczeń w arkuszu, wyznacza różne wielkości finanso...
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach: do nauczania w zawodzie sprzedawca. W podręczniku wymieniono i zaprezentowano nazwy konkretnych ...
Książka jest przeznaczona do nauki przedmiotu zawodowego dla uczniów szkół policealnych kształcących w zawodzie technik usług kosmetycznych. ...
W książce omówiono całokształt zagadnień związanych z elementami i układami elektronicznymi, kładąc nacisk na to, co najważniejsze d la dan...