Cena: 47.87 zł
Sklep: nieprzeczytane.pl
Kup teraz Tradycje kulinarne Szwecji | za 47.87 zł w księgarni nieprzeczytane.pl
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania k...
zobacz więcej informacji
Cena: 47.87 zł
Sklep: nieprzeczytane.pl
Kup teraz Tradycje kulinarne Szwecji | za 47.87 zł w księgarni nieprzeczytane.pl
Wydawca: Hanami
Kategoria: Kuchnia, diety, gotowanie/Potrawy, napoje, żywność
ISBN: 9788365520531
Waga: b/d kg
Rok wydania: b/d
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni. Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
KUP TERAZ