Kuchnia Polska to: 1001 przepisów - dania na każdą okazję, na co dzień i od święta; na pewno wybierzesz coś dla siebie i Twojej rodziny 1001 i...
"Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podla...
Najnowszy wybór przepisów kuchni polskiej zdradza sekrety receptur na potrawy nie tylko smaczne, ale i łatwe w wykonaniu, a więc nie wymagające o...
Wędliny na polskim stole obecne są na co dzień i od święta. Swoim zapachem i smakiem są w stanie podnieść walory każdego niemal dania. Do ła...
Sztuka konserwacji żywności jest chyba tak stara, jak historia ludzkości. Niezależnie od położenia geograficznego i warunków klimatycznych ludz...
Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb,mięsa i pod...
Kolejny tom Małgorzaty Caprari z serii Kuchnia domowa, a w nim 200 przepisów na potrawy z jajek. Książka zawiera przepisy z kuchni polskiej i euro...
Znany aktor Marek Kondrat wraz z dwoma kucharzami hotelu Hilton napisał książkę, która w zasadzie opowiada o czerpaniu przyjemności z jedzenia ...
Miód - któż nie lubi tego przysmaku. Każdy wie, że jest on produktem niezwykle wartościowym, stosowanym w wielu dziedzinach. Wszystk o co chcesz...
Zgromadzone w książce wiadomości pomogą zaznajomić się z zasadami i recepturami wypieku różnych rodzajów pieczywa. A dla cierpliwych i pilnyc...
Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest ...
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej†prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez ...
W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki świetnie wszystkim znane m.in. barszcz biały, krupnik czy ogórkowa, jak i te nieco zapomniane, np....
Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest nies...
Jeszcze w połowie XX wieku mięso zwierzyny łownej często gościło na stołach, także w Polsce; później zainteresowanie nim - z wielu powodów ...
23 kartki z eleganckimi etykietami. Wystarczy je wyciąć i nakleić – praktyczne i wygodne. Zmieszczą nie tylko informację o tym, jaki smakołyk ...
Wyciskam życie jak cytrynę. Odkryjmy jej słodki smak razem z moją kolejną książką "Moja Dolce Vita". Pragnę podzielić się z Wami moim sekre...
Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce peł na jest nie...
Przetwory i nalewki siostry Marii to znakomita, w której znajduje się wiele sprawdzonych przepisów nie tylko na przetwory z warzyw i owoców, ale t...
Zwiedzajmy cały świat, bo przecież podróże kształcą, ale wpiszemy w swe wędrowne plany i te wspaniale odrestaurowane budowle, świadc zące o ...
* Ponad 100 sprawdzonych przepisów na dania z grilla, którymi można się delektować przez okrągły rok, ilekroć przyjdzie na to ochota. * Jeśli...
Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie...
Kuchnia mazurska, śląska, podlaska, góralska, kaszubska, wielkopolska i oczywiście kresowa – jest w czym wybierać! Kaszubski ajntop wołowy czy...
Jesteśmy ludem grzybojadów: cenimy grzyby, chętnie je zbieramy i przetwarzamy. To pięknie ilustrowane kompendium zawiera wiele cennych informacj...
Gdy barszczyk spotyka tartę... czyli 300 pomysłów tradycyjnych i nowych. Bigos jak u babci, ale nie tak kaloryczny. Pierogi o smaku zapamiętanym z...
Wprawdzie przysÅ‚owie radzi „Po jednym grzybku w barszczâ€, ale co zrobić, gdy ma siÄ™ apetyt na talerz peÅ‚en grzybów? OczywiÅ›cie zjeść! Wypr...
365 pełnowartościowych i smacznych obiadów kuchni polskiej; Dania na co dzień i od święta; Podział na 4 pory roku - wiosną wykorzystasz nowali...
Zupa jest bardzo popularnym daniem głównie ze wzglÄ™du na dostÄ™pność skÅ‚adników oraz stosunkowo niewielki ich koszt. CzÄ™sto stanowi bardzo poÅ...
Już w V wieku p.n.e. Hipokrates zalecał go jako lekarstwo skuteczne przy schorzeniach przewodu pokarmowego i oddechowego. Pitagoras nazywał go „k...