CZASU NIE OSZUKASZ... ALE ODPOWIEDNIA DIETA I DAWKA RUCHU POMOGÄ„ CI DÅUÅ»EJ CIESZYĆ SIĘ MÅODYM WYGLÄ„DEM I ZDROWIEM. Pierwsze zmarszczki? Zadys...
Kto całuje jabłka w sadzie? Jak zaprzyjaźnić się z pszczołami? Odpowiedzi znajdziecie w książce Jabłonki Swawole. Smakowite jabłkowe przepis...
Untitled documentW tomie Jajka i sery znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych. Kanon trady...
Opisy ponad 800 wódek Światowe marki Butikowe, limitowane edycje. Czy w ogóle jest sens pisać o wódce, trunku, który zdaniem wielu konsumentów ...
Dieta paleo nie musi być restrykcyjna! Paleo jest dziś jednym z najmodniejszych i najzdrowszych trendów żywieniowych, lecz pomimo jego zalet, jak ...
Co jest twoim małym grzeszkiem żywieniowym? Frytki, batonik do kawy, czipsy, cola, a może wszystko z tej listy? Za każdym razem kiedy sięgasz po...
Nalewki - moje ciche przyjaciółki na niepogodę za oknem, ale również na niedyspozycje ciała i ducha. Kusząco zerkające z półek spiżarnianyc...
Różne barwy warzyw i owoców cieszą oczy, a za każdą z nich kryją się inne zalety. Zielone są nie tylko piękne, lecz także pełne zdowia. Ja...
Nawet jeśli umiecie gotować i lubicie kuchnię tradycyjną, to… tak jeszcze nie gotowaliście! To nie czcze słowa – książka, którą właśn...
Jesteś tym, co... jesz. Coraz więcej osób zdaje sobie sprawę, że to, co jemy wpływa zarówno na naszą witalność, wagę, stan naszej skóry cz...
Chleb bez glutenu? To prostsze niż myślisz! Początki przygody z bezglutenowymi wypiekami zwykle nie są łatwe. Pieczywo bez dodatku tradycyjnych ...
Gdyby nie Joanna, nigdy bym się nie odważyła samodzielnie zrobić sera. Przepisy w książce są tak proste i zrozumiałe, że skorzystają z nich ...
Robert Makłowicz , urodzony w 1963 roku w Krakowie, dziennikarz, autor książek i programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, kulturowej oraz hi...
W poradniku podajemy przepisy na potrawy o niskim IG. Bardzo przydatna jest tabela zawierająca wartości indeksu glikemicznego poszczególnych produk...
Ma być tanio, prosto, pysznie i domowo, bo wtedy smakuje najlepiej! Zapraszam was do mojej kuchni, pachnącej ziołami i świeżo zmielonym czarnym p...
Odkryj zalety uważnego jedzenia i pielęgnowania żywieniowych nawyków według wskazówek Buddy. Z całą pewnością jest wiele rzeczy, których n...
„PrzepiÄ™kna celebracja bogactwa smaków Amerykiâ€. DAVID LEBOVITZ Od poczÄ…tków swego istnienia Ameryka byÅ‚a prawdziwym tyglem kulturalnym. Prz...
Z wielotysięcznego zbioru książek dla dzieci wydanych w latach 1945-1989 Autorka wybrała [...] książki kucharskie i (około)kulinarne przeznaczo...
Czy przepisy znane od wieków mają szansę zagościć we współczesnej kuchni? Oczywiście, ważne tylko, by spośród wielu dań, jakimi raczono si...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i ...
Zdrowe od żywianie nie musi wiązać się z wyrzeczeniami. Bear udowadnia, że nawet pizza, ciasta czy burgery mogą być superzdrowe, a przy tym meg...
Cześć, tu Mia i Lina! Jeśli czytałeś naszą książkę Food Pharmacy, to już trochę nas znasz i pamiętasz, jak smakuje nasz... powitalny szot...
Kartofle są jedną z najużyteczniejszych i najbardziej upowszechnionych roślin tak w ogólności w Europie, jako też i w naszym kraju w szczególn...
Nasza wspaniała, polska kuchnia zgodna z filozofią chińskiej medycyny? Tak, to jest możliwe.Chcesz jeść zdrowo i smacznie? Poznaj już teraz taj...
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpły...
„Historia olskiego smaku†opowiada o tysiącu lat polskiej kuchni, o jej dziejach od początku naszej państwowości aż po czasy PRL-u! Przedstaw...