DANIA NA PATYKU ORAZ WIOSENNE WITAMINY NA KAŻDY DZIEŃ - O, TO TAK MOŻNA? …a nawet trzeba: są tu nieoczywiste receptury obok przepisów tradycy...
„Apetyt na Meksyk†to prosta droga do poznania meksykańskiej kuchni i delektowania się jej niezwykłymi smakami. 55 przepisów na pyszne meksyka...
Bez względu na wszelkie okoliczności jedzenie może i powinno być pyszne. Nawet najprostsze kompozycje mogą stać się spektakularnym daniem przyw...
Dzieci uwielbiają pomagać w gotowaniu! A że przy okazji kuchnia wygląda, jakby przeszedł przez nią tajfun? Nie szkodzi. Ważne, że zabawa jest ...
Autorka bloga kuchenneszalenstwa.pl tym razem uchyla drzwi do swojej kuchni, aby zaprosić nas do wspólnego przyrzÄ…dzania przetworów. Przekonuje, Å...
Zosia Cudny - tym razem o gotowaniu z dzieckiem. Razem w kuchni to kolejna autorska książka Zosi Cudny, założycielki popularnego bloga kulinarneg...
Nowa książka Alicji Rokickiej, czyli Wegan Nerd – jednej z najpopularniejszych i najczęściej nagradzanych polskich blogerek kulinarnych! Tym ra...
Przystępny poradnik na temat najważniejszy w profilaktyce chorób serca - odżywiania. Książka zawiera przejrzyste opisy chorób serca i układu k...
Przewodnik po stylach piwnych to pierwsza na polskim rynku książka poświęcona stylom piwnym, opisująca wszystkie style, również te, które poja...
Miłość to w kuchni najlepsza przyprawa. Najlepsze smaki, najcudowniejsze zapachy i najbardziej fascynujące połączenia powstają wtedy, kiedy kuc...
Koncepcja pożywienia jako lekarstwa to nic nowego, ale te przepisy to nowość! Znajdziecie tu potrawy, które wam pomogą – nieważne, czy walczyc...
„Współczesna kuchnia podlaska†przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co...
Roślinne dania, które dodają energii w smaczny sposób! Brendan Brazier to jeden z najbardziej inspirujących sportowców promujących dietę wega...
Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i orygina...
Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga z różnymi chorobami - alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacja...
Kuchnia jest laboratorium, w którym mieszamy specyfiki, dopasowując je do naszych potrzeb, wyobrażeń i smaków. Każdy tutaj ma pole do popisu i m...
Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? Przeczytaj "Przyprawy, które leczą" i skorzystaj z leczniczej mocy natury! Ilość przyp...
Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ ...
Piąta książka z serii „Superfoods†to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze...
Chcesz odżywiać się zdrowo, ale nie umiesz zrezygnować z mięsa i zniechęca cię to, że dieta wegetariańska wymaga długiego „stania przy gar...
Szczupło, olśniewająco, szybko... Zacznij metamorfozę swojego życia już teraz! Kiedy Sally Obermeder wygrała walkę z rzadką i agresywną pos...
Domowa produkcja żywności, w tym wędzenie, od lat staje się coraz bardziej popularna. I choć sklepowe półki uginają się od setek wyrobów, to...
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników. Jednym z nich było położenie i ...
Gotuj jak szef kuchni! Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni...