Słownik zawiera zbiór starannie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali...
"Królestwo zup" to przepisy na konkretne i pożywne zupy dla całej rodziny. Talerz zupy i pajda chleba to pełnowartościowy posiłek południowy lu...
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w profilach kształcenia ogólnozawodowego do nauczania zawodu technik technologii żywności. Typ szkoły: ...
Nawet jeśli umiecie gotować i lubicie kuchnię tradycyjną, to… tak jeszcze nie gotowaliście! To nie czcze słowa - książka, którą właśnie...
Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób - właściwe przygoto...
Przewodnik po stylach piwnych to pierwsza na polskim rynku książka poświęcona stylom piwnym, opisująca wszystkie style, również te, które poja...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. w zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości oraz sprawdzić wiedzę uc...
Najsłodsza blogerka kulinarna powraca z kolejną porcją przepisów na najlepsze wypieki. Ta książka to zbiór kilkudziesięciu pomysłów na słod...
"Gastrobanda" to nie jest książka dla początkujących adeptów i restauracyjnych padawanów z ambicjami zdobywania gwiazdek Michelin. To również,...
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikac...
Smaczne przekąski i dania główne - mięsne, rybne, warzywne - w zestawie z tortillą i pikantnymi salsami, pyszne desery i koktajle. Mieszanka smak...
GOTUJEMY to aktywnościowa książka o kuchni i gotowaniu - pełna zadań do rozwiązania i kolorowania. To nie tylko interaktywna kopalnia wiedzy i k...
Słownik zawiera zbiór starannie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej i...
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwa...
Osób stosujących dietę wegańską stale przybywa. Weganami są Venus i Serena Williams i znani ultra maratończycy Brendan Brazier i Scott Jurek. C...
Zamknięte w słoiku smaki wiosny, lata i jesieni ubogacą każde danie, będą doskonałą przekąską, a także bazą do innych smakowitych potraw. ...
Ambicja pedanta jest prosta. Chce gotować smaczne, pożywne potrawy, nie chce zatruć przyjaciół i zamierza wzbogacać, powoli i z przyjemnością,...
Niezwykły, nowoczesny poradnik z zakresu sztuki kulinarnej. Sprawdzonym przepisom towarzyszą fachowe porady dotyczące aranżacji i wyposażenia erg...
Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gas...
Historia kuchni, rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na Ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzi...
Podręcznik dokładnie charakteryzuje surowce piekarskie, także te rzadziej używane i mniej znane. Dokonuje dokładnego przeglądu wszystkich zbóż...
Tę książkę polecamy nie tylko pszczelarzom, ale także tym wszystkim, którzy chcą wiedzieć więcej na temat miodu i jego właściwości zdrowot...